• Educație, bună guvernare, securitate națională

  Educație, bună guvernare, securitate națională

  Școala românească are nevoie de schimbare. CSD a identificat câteva dintre direcțiile principale ale schimbării și prezintă recomandări de transformări pe termen scurt și mediu în cadrul sistemului educațional și a contextului în care acesta operează.

 • Legătura dintre consumul de produse contrafăcute, crima organizată și terorism

  Legătura dintre consumul de produse contrafăcute, crima organizată și terorism

  Consumul de produse contrafăcute este un comportament deviant, acceptat totuși de societate și tolerat de forțele de ordine. Recentul scandal cu echipamentul sportiv contrafăcut al olimpicilor români este un nou semnal de alarmă cu privire la răspândirea generală a acestor tipuri de produse, la care contribuie toți cei care cumpără în mod voit astfel de produse.

 • "Analiza realizărilor educaționale ale copiilor de 15 din România"

  Proiectul „Analiza realizărilor educaționale ale copiilor de 15 ani din România” este finanțat de Open Society Foundation și răspunde capacității limitate de a realiza cercetări în domeniul politicilor educaționale în România, în contextul în care deficiențele persistente ale sistemului de educație necesită intervenții corective la nivelul politicilor.

 • Urmărește seria „Jurnal de observator electoral” și fii observator CSD la alegerile parlamentare din 2016!

  Urmărește seria „Jurnal de observator electoral” și fii observator CSD la alegerile parlamentare din 2016!

  Centrul pentru Studiul Democratiei va organiza o campanie de observare a alegerilor locale si parlamentare din acest an, in judetele Cluj, Mures, Bihor si Bistrita.

Rapoarte de cercetare

#

Educație, bună guvernare, securitate națională

Publicat de: Gabriel Badescu, Levente Salat, Petruta Teampau, Florin Fesnic, Daniela Angi, George Jiglau, Anca Sinea, Georgiana Mihuț
21 iun. 2016
#

Discursul instigator la ură în România

Publicat de: Gabriel Badescu, Petruta Teampau, Daniela Angi, Carmen Greab
1 mar. 2014

VEZI TOATE RAPOARTELE

Policy Briefs

#

Recomandari privind legea alegerilor parlamentare

Publicat de: Gabriel Badescu, George Jiglau, Laura Bretea
8 iun. 2015
#

Recomandări privind legea partidelor

Publicat de: Gabriel Badescu, George Jiglau, Laura Bretea
4 iun. 2015
#

Recomandări privind legea alegerilor locale

Publicat de: Gabriel Badescu, George Jiglau
17 apr. 2015

VEZI TOATE ARTICOLELE

Centrul pentru Studiul Democrației

este un think-tank înfiintat in anul 2006 în cadrul Departamentului de Știinţe Politice, Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj, România. CSD dezvolta proiecte de cercetare și analize dintr-o perspectivă comparată, cu o importantă componentă practică, pe teme ca: democratizarea, migraţia, etnicitatea, educaţia civică, comportamentul electoral și designul instituțional în România. Colaborările noastre acoperă instituții precum Parlamentul României, Administrația Prezidențială, instituții ale administrației locale, precum și organizații ale societății civile.

Citește mai departe

banner.JPG