• Fii observator la alegerile din 2016!

  Fii observator la alegerile din 2016!

  Centrul pentru Studiul Democratiei va organiza o campanie de observare a alegerilor locale si parlamentare din acest an, in judetele Cluj, Mures, Bihor si Bistrita.

 • Curtea Penală Internațională și politica externă a României

  Curtea Penală Internațională și politica externă a României

  România este membră a Curții Penale Internaționale de pe 11 aprilie 2002 și a semnat Tratatul de la Roma, documentul fondator al Curții, pe 7 iulie 1999. Așadar, prezența țării noastre în afacerile internaționale, deși mai degrabă discretă, este indiscutabilă și capacitatea României de a influența politicile de securitate internaționale ar trebui să primească mai multă atenție.

 • Conferința „Educație, bună guvernare, securitate națională”, 24-26 martie, Cluj-Napoca

  Conferința „Educație, bună guvernare, securitate națională”, 24-26 martie, Cluj-Napoca

  Conferința a reunit peste 50 de experți și membri ai celor mai relevante organizații neguvernamentale, precum și reprezentanți ai Administrației Prezidențiale și Guvernului.

  Evenimentul este înscris în calendarul de activități organizate sub egida Dezbaterii Naționale pentru Educație și Cercetare –România educată”.

 • Cum poate România să prevină amenințările teroriste?

  Cum poate România să prevină amenințările teroriste?

  Este necesară reconstruirea unor punți de comunicare între instituțiile din domeniu și societatea civilă și reclădirea încrederii populației în instituțiile fundamentale ale democrației.

 • Reforma mecanismelor de reprezentare politică

  Reforma mecanismelor de reprezentare politică

  Acest raport prezintă viziunea promovată de Centrul pentru Studiul Democrației cu privire la reformarea principalelor instituții și legi care au ca rol reprezentarea politică a cetățenilor din România.

Rapoarte de cercetare

#

Discursul instigator la ură în România

Publicat de: Gabriel Badescu, Petruta Teampau, Daniela Angi, Carmen Greab
1 mar. 2014

VEZI TOATE RAPOARTELE

Policy Briefs

#

Recomandari privind legea alegerilor parlamentare

Publicat de: Gabriel Badescu, George Jiglau, Laura Bretea
8 iun. 2015
#

Recomandări privind legea partidelor

Publicat de: Gabriel Badescu, George Jiglau, Laura Bretea
4 iun. 2015
#

Recomandări privind legea alegerilor locale

Publicat de: Gabriel Badescu, George Jiglau
17 apr. 2015

VEZI TOATE ARTICOLELE

Centrul pentru Studiul Democrației

este un think-tank înfiintat in anul 2006 în cadrul Departamentului de Știinţe Politice, Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj, România. CSD dezvolta proiecte de cercetare și analize dintr-o perspectivă comparată, cu o importantă componentă practică, pe teme ca: democratizarea, migraţia, etnicitatea, educaţia civică, comportamentul electoral și designul instituțional în România. Colaborările noastre acoperă instituții precum Parlamentul României, Administrația Prezidențială, instituții ale administrației locale, precum și organizații ale societății civile.

Citește mai departe